Nisan 2023

A Swift Guide to Butterflies of North America: Second Edition Yazar: Jeffrey Glassberg

A Swift Guide to Butterflies of North America (Kuzey Amerika Kelebekleri İçin Hızlı Bir Kılavuz) Yazar: Jeffrey Glassberg Kelebeklerin Dünyasına Odaklanın ve Kendinizi Bulun. Hayatlarına (insanlar gibi arabaya bağlı) tırtıllar olarak başlayan kelebekler - kırılgan, geçici ve ruhani - insan ruhuna ve dönüşüm olasılığına bağlıdır. Kelebeklerle iç içe olmanız sizi doğaya bağlayacak ve doğa içindeki yerinizi bulmanızı sağlayacaktır. Umarım kelebeklerin güzelliği, yoğunluğu ve dinginliği sizi gezegenimizin biyolojik mirasını korumaya çalışan bir insana dönüştürür. Çünkü kelebekleri kurtarabilirsek kendimizi de kurtarabiliriz.

Field Guide to Butterflies of South Africa Yazar: Steve Woodhall

Field Guide to Butterflies of South Africa: Second Edition (Güney Afrika Kelebekleri için Saha Rehberi) Yazar: Steve Woodhall Güney Afrika, olağanüstü çeşitlilikteki manzarası ve bitki örtüsü nedeniyle genellikle 'tek ülkede bir dünya' olarak tanımlanır. Bu çeşitlilik, kelebekler de dahil olmak üzere ülkenin vahşi yaşamına kadar uzanıyor. Dünya çapında yaklaşık 20.000 kelebek türü var ve Güney Afrika bunlardan en az 671 tanesine ev sahipliği yapıyor - çoğunlukla Tropiklerin dışında kalan bir ülke için çok büyük bir oran.

A Swift Guide to Butterflies of Mexico and Central America: Second Edition Yazar: Jeffrey Glassberg

A Swift Guide to Butterflies of Mexico and Central America: Second Edition

(Meksika ve Orta Amerika Kelebekleri İçin Hızlı Bir Kılavuz)

Yazar: Jeffrey Glassberg

A Field Guide to Western Butterflies Yazar: Paul A. Opler

Bu kitap J. W. Tilden ve A. C. Smith'in Peterson Field Guide Series'deki 1983 tarihli Field Guide to Western Butterflies kitabının yerini almıştır. Şimdi, yayınlanmasından bu yana sadece xx yıl geçmesine rağmen, ek kelebek türlerinin keşfi, isimlendirmede birçok değişiklik, türlerin yaşam öykülerine ilişkin genişletilmiş bilgi ve kelebek dağılımına ilişkin kapsamlı yeni bilgiler, bu tamamen yeni Saha Rehberinin hazırlanmasını gerektirmiştir. Türlerin sırası, gerçek kelebeklerin (superfamily Papilionoidea) kaptanlardan (superfamily Hesperioidea) önce görünmesi dışında, 1981 Miller ve Brown kontrol listesi ve Kuzey Amerika kelebekleri kataloğunu takip eder. Latince jenerik ve tür isimlerinin seçimi muhafazakardır ve genellikle Kuzey Amerika Kelebek Derneği'nin Kuzey Amerika kelebekleri için ortak (ve bilimsel) isimler listesinde ve diğer yeni yayınlarda yer alan isimleri takip eder. Ortak ad kullanımı, Kuzey Amerika Kelebek Derneği'nin listesini olabildiğince yakından takip eder.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hakkında Bilgi Notu

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) başlıca kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabilen ve ölümle sonuçlanabilen bir hastalıktır.  Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte hastalığın bulaştırıcısı olan keneler aktif hale gelmekte, bu sebeple hastalık bahar ve yaz aylarında görülmektedir. Hastalığın önlenmesinde en önemli husus kişisel korunma tedbirlerinin alınmasıdır.